Kajaanin Casamba ry

Perustajajäseniä olivat mm. Matti Penttinen, Pirkko Penttinen, Seija Ryhänen, Antero Okkonen, Jukka Niskanen, Tuula Kervinen, Sirkka Karppinen, Anja Uusitalo, Mauno Punkeri, Väinö Turunen, Kaisa Larkoniemi, Marjatta Sinisalo ja Annikki Punkeri.

Perustamisessa olivat myös mukana Marko ja Paula Ala-Ketola Oulusta, jotka ottivat alkuvastuun valmennuksista. Ensimmäisenä toimintavuotena jäsenmäärä oli jo ylittänyt 50, josta se on noussut suhteellisen tasaisesti. Suurimmillaan jäsenmäärä oli vuonna 2008, jolloin jäseniä oli 1188. Vuonna 1986 seura järjesti ensimmäiset tanssiurheilukilpailut Vuohengin lukion salissa, minkä jälkeen kilpailuja on järjestetty vuosittain.

Alussa seuran toiminta oli täysin kilpatanssipainotteista. Tänään voidaan kuitenkin puhua yleisseurasta, jonka toiminta-ajatuksena on koota yhteen kaikki sellainen alueellinen tanssin harrastus, jota ei vielä tueta muissa yhdistyksissä.

Yhdistys järjestää vähäisessä määrin tanssikursseja myös Kajaanin ulkopuolella (Kainuun alueella). Lisäksi yhdistys voi järjestää tilauksesta tanssiesityksiä ja tanssikursseja. Seura on sekä Suomen tanssiurheiluliiton että Suomen seuratanssiliiton jäsen.