Casamba hakee jäseniä Sambamusiikin soittajaryhmään

10.8.2020

CASAMBA HAKEE JÄSENIÄ SAMBAMUSIIKIN SOITTAJARYHMÄÄN

CASAMBA HAKEE JÄSENIÄ SAMBAMUSIIKIN SOITTAJARYHMÄÄN

 

Kajaanin Casamba perustaa elokuun lopussa sambamusiikin soittajaryhmän ja hakee siihen jäseniä. Maksuton tutustumistilaisuus on Casambasaleilla sunnuntaina 23.8. Casamba seuraa koronatilannetta, mikä voi vaikuttaa soittajaryhmän jatkosuunnitelmiin.

 

Seuralla pitkäaikainen tarve soittajaryhmälle ja nyt siihen tarjoutuu loistava mahdollisuus!

Kajaanin Casamballa on jo useita vuosia ollut tarve saada 5 – 10 hengen sambaorkesteri soittamaan seuran tanssiryhmän esiintymiskeikoilla. Casambassa on vuodesta 2004 toiminut esiintyvä tanssiryhmä Fortaleza, jonka harjoittelu ja esitykset ovat painottuneet brasilialaisiin tansseihin. Orkesterin mukaantulo antaa mahdollisuuden laajentaa kokonaisuutta siten, että sambaharrastukseen saadaan mukaan erilaisia tanssijoita vauvasta vaariin. Aiempaa kokemusta sambasta tai lyömäsoittimista ei tarvitse olla, vaan kiinnostus soittamiseen ja motivaatio treenaamiseen riittävät hyvin. Tarvittavat soittimet saa Casambalta.

 

Orkesterin perustamisessa on mukana pitkän linjan sambamuusikko tohtori Olli Reijonen. Hänen tavoitteenaan on laajentaa sambamusiikin soittamista valtakunnallisesti laajemmalle alueelle kuin nykyisiin suurkaupunkikeskittymiin. Reijonen on muun muassa Sambakoulu Força Natural ry:n perustajajäsen, puheenjohtaja ja orkesterin johtaja.

Casamballa soittajaryhmän opettajana toimii kuopiolainen Joonas Muhonen, jota Reijonen parhaillaan kouluttaa orkesterin johtajaksi.

 

Casamba toivottaa kaikki kiinnostuneet tutustumaan lajiin sunnuntaina 23.8. klo 14 – 17 Casambasalille, Syväojankatu 3 A.

 

OLLI REIJONEN

Olli Reijonen, 60, on pitkän linjan sambamuusikko, joka asuu Lahdessa.

Samba tuli Reijosen elämään 1980-luvun alussa, ensin Hesperian sambakoulun oppilaana ja sitten eri sambaryhmien tanssijana, tanssinopettajana ja orkesterien soittajana. Hän on Helsingissä toimivan Sambakoulu Império do Papagaion (1989) ja Suomen Sambakoulujen liiton (1990) perustajajäsen. 1990-luvulla Reijonen opiskeli orkesterinjohtajaksi Brasiliassa. 2000-luvun alussa hän opiskeli Helsingin yliopistossa etnomusikologiaa ja oli musiikin tutkijan kenttätöissä kahteen otteeseen. Kolme vuotta sitten Olli Reijonen teki väitöskirjan etnomusikologiasta / musiikkitiede, "Lost Batucada".

 

Reijonen on Sambakoulu Força Natural ry:n (perustettu 2007) perustajajäsen, puheenjohtaja ja orkesterin johtaja. "Batucadan soittaminen on helppoa. Täytyy oppia rummun soittotekniikka ja muutama rytmikuvio. Tekniikka on helppoa ja universaalia, mutta itse musiikki on vaikeaa. Käsi oppii paljon ennen kuin pää ymmärtää yhtään mitään. Soittotekniikka ja traditionaaliset rytmit ovat vasta aakkoset. Niiden jälkeen pitää oppia kirjoittamaan sanoja, lauseita, kappaleita ja lopulta romaani. Ensimmäinen oppitunti: Rumpu on melodiasoitin ja sillä on harmonia."

 

JOONAS MUHONEN

Joonas Muhonen, 32, on ollut Sambakoulu Força Naturalin jäsen vuodesta 2013, Bloco Cafezinhon soittaja sen perustamisesta lähtien ja asuu nykyään kuopiossa. Muhosella on kokemusta Helsinki Samba Carnavaleilla soittamisesta vuosilta 2014 - 2019 Bloco Cafezinhon riveissä, ja tilauskeikkakokemusta vuosilta 2016 - 2019 yhdessä lahtelaisen G.R.E.S Samba Maracanãn tanssiryhmän kanssa. Lisäksi hänellä on takanaan yksi kolmen viikon samban opintomatka Brasilian Rio de Janeiroon Helmikuussa 2020 Sambakarnevaalien aikaan.

 

Muhonen on myös Capoeira Força Naturalin jäsen ja toiminut capoeira-ohjaajana vuodesta 2016 lähtien. Capoeiran soittamisella on vahvoja yhteyksiä samban ja erityisesti Samba de Rodan, eli piirisamban, soittamiseen kulttuurillisesti ja rytmisesti.

 

Lisätietoja:

Joonas Muhonen, 040 767 8635

Martti Komulainen, 0500 748 928