Tanssistudio Ritmos Julio Minoso ja Jonna Hiltunen Kajaanissa la 21.5. opettaja esittely

16.5.2022


Juliolla on yli 25 vuoden kokemus kuubalaisista populaari- ja folkloretansseista niin tanssijana, opettajana kuin koreografina. 

Hän valmistui vuonna 1996 tanssija- tanssinopettajaksi taidekoulu Escuela Profesional de Arte Samuel Feijoosta, josta hän tuli valituksi suoraan la Compania Folclorica Oshe de Villa Clara tanssiryhmään.

Jo kahden vuoden jälkeen Julio nousi ensitanssijan (primer balarin) asemaan - korkeimpaan rooliin, jonka tanssija voi Kuubassa saavuttaa.

Tanssinopettajan tehtäviin syventyminen jatkui taidekorkeakoulu ISA.ssa (el Institucion Superior de Arte) jossa Julio perehtyi muun muassa tanssinopetuksen metodologiaan ja pedagogiaan.

Vuonna 2005 hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi (Licenciado en Arte Danzario) erikoistumisalueenaan folkloretanssit. Viimeisen 10 vuoden ajan Julio on työskennellyt ensitanssijana ja opettajana la Comapnia de Danzas Tradicionales de Cuba JJ -ryhmässä.

Uransa aikan hän on tähdittänyt useita esityksiä Kuubassa ja kansaivälisesti esimerkiksi Kolumbiassa, Kanadassa, Ruotsissa ja Matriniquella.

Työ opettajana taidekouluissa ja ulkomaalaisille suunnatuilla tanssikursseilla sekä lukuisilla kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla on tuonut Juliolle paljon kiitosta. Hän on ansainnut useita tunnustuksia ja palkintoja. Tunnustuksena taiteilijan työstään Julio valittiin UNESCO:on UNESCON:n jäseneksi valitaan kuubalaisen kulttuurin kehitystä edistäviä taiteilijoita ja kirjalijoita.

 

Jonna on Tanssistudio Ritmos Latinoksen perustaja, tanssikoulu sijaitsee Turussa.

Hän on opettanut salsaa Suomessa jo 8 vuoden ajan, salsaa hän on tanssinut 12 vuotta. 

Jonna on vannoutunut tanssinharrastaja jo ollut sitä jo pienestä tytöstä lähtien. Hän on harrastanut tanssia kaikissa sen eri muodoissaan. Suomalaisten lavatanssien kautta Jonna löysi salsan ja lattarit v. 2010.  Hän on opiskellut salsaa Kuubassa ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa v. 2012 alkaen. Hän on jatkanut salsaopintojaan myös Suomessa. Jonna suhtautuu tanssiin intohimoisesti ja tekee työtään rakkkaudestaan tanssiin.