Tanssinalkuun - maksuton kurssi la 28.10. klo 17:30-19:30 Napiksella

7.9.2023


Tanssin alkuun vaikka kahdella vasemmalla jalalla – ilmaisia kursseja tarjotaan Sotkamossa Naapurinvaaran huvikeskuksella. 

Tanssin alkuun –kurssit ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa valtakunnallista Vaihtoaskel-kansalaistaidoksi –hanketta. Kurssien tarkoituksena on antaa mahdollisuus perustanssitaidon hankkimiseen ja madaltaa kynnystä paritanssiharrastuksen alkuun pääsyyn.
Vuoden mittaisen hankkeen järjestäjinä ovat Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry. ja Suomen Tanssinopettajainliitto STOL ry. 

Kursseilla opetetaan vaihtoaskelta, joka on suomalaisille tuttu foksista.  
– Vaihtoaskeleella voi tanssia jo hyvin monia eri musiikkityylejä ja sen turvin uskaltautuu vaikka kesäjuhlien tanssiparketille, toteaa Ulpu Jarva Suomen Tanssinopettajainliitto STOLista. 

Sotkamossa Naapurinvaaran Huvikeskus  tanssia pääsee kokeilemaan la 9.9. klo 17:30-19:30

Ilmaisia Tanssin alkuun – tanssikursseja on tarjolla kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomen. 

Tanssimalla kunto kohoaa ja mieli piristyy
– Vaihtoaskel kansalaistaidoksi –hankkeella haluamme edistää suomalaisten liikunnallista elämäntapaa, kertoo Vesa Koski Suomen Seuratanssiliitto SUSELista.  
Tanssi on tutkitusti erinomaista kuntoliikuntaa, joka pitää kunnossa niin aivoja kuin lihaksistoa.  Tanssikurssit ja lavatanssit ovat myös helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin, saada hyvää mieltä ja vähentää yksinäisyyttä ja stressiä.
Paritanssi sopii kaiken ikäisille, eikä vaadi kuin mukavat kengät ja avoimen mielen.

Suomen ainutlaatuinen lavatanssikulttuuri.  
Lavatanssi on ainutlaatuinen osa suomalaista elävää kulttuuria. Se on niin tärkeä osa suomalaista identiteettiä, että opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt lavatanssit Unescon elävän perinnön kansalliseen luetteloon. 

Kaikki ovat tervetulleita !

Tanssinalkuun 

Opettajina kurssilla toimivat 
Tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba ry opettajat Lea Keränen ja Martti Komulainen
toimisto@casamba.fi tai puh. 050 748928