Kysymyksiä ja vastauksia vakio- ja latinalaistansseista

Vakio- ja latinalaistanssit ovat alkaneet herättää ihmisissä laajasti kiinnostusta jälleen sitten 90-luvun lajin kulta-aikojen. Oi ihanuutta! Mahtavaa, että ihmiset - niin miehet kuin naisetkin - alkavat löytää uudelleen tämä upean lajin!

Kiinnostuksen myötä olemme saaneet myös paljon mieltä askarruttavia kysymyksiä lajiin liityen. Tälle sivulle keräämme kootusti näitä kysymyksiä ja vastaamme niihin. Jos siis haluat kysyä meiltä mitä tahansa lajiin liittyvää, jos Sinua mietityttää mikä tahansa asia ja haluat siihen selvyyden niin otamme kysymyksiä ilolla vastaan osoitteeseen puheenjohtaja(ät)casamba.fi.

Haluaisin aloittaa harrastuksen, mutta minulla ei ole paria. Voinko siis aloittaa?

- Kyllä voit! Alkeisiin voi aivan hyvin tulla myös yksin - ilman paria. Alkeissa keskitytään paljon kehonhallintaan, -liikkuvuuteen ja asennonhallintaan. Tunneilla tutustutaan eri tanssilajien rytmiikkaan ja askellukseen. Harjoitteet suunnitellaan muotoutuvan ryhmän mukaan siten, että harjoittelu onnistuu niin soolona kuin parinkin kanssa. Vakio- ja latinalaistanssien alkeet on myös oiva ponnahduslauta erilasiin latinalais- tai vakiotanssipohjaisiin muihin ryhmiin (joita on itseasiassa aika paljon). Soolona voit edetä vaikkapa Latino Show -jatkokursseille. On myös hyvä huomioida, että vakio- ja latinalaistanssit tukevat erittäin hyvin monia muita lajeja - myös muita kuin tanssilajeja - juurikin kehon- ja asennonhallintaan painottamisen vuoksi. Vaikkapa jääkiekkoilijat tai jalkapalloilijat ovat saaneet ihan uutta pontta tanssiharjoitteista.

Onko lajissa yläikärajaa?

-Ei. Harrastuksen voit aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Voinko aloittaa parina kaverin kanssa, joka on samaa sukupuolta?

-Kyllä voit! Lajin voi vallan mainiosti aloittaa myös samaa sukupuolta olevan parin kanssa. Sukupuolella ei ole merkitystä eikä sillä, onko kyseessä kaveri, puoliso tai vaikka kummin kaima. :) Mikäli haaveilette kilpaurasta, samansukupuolisten parien kilpailuiden säännöt poikkeaa ainakin vielä toistaiseksi perinteisestä mies-nais -parien kilpailuista jonkin verran. Casamballa on jo nyt yksi samaa sukupuolta oleva kilpaileva pari!

Onko pakko kilpailla?

-Ei ole! Vakio- ja latinalaistanssit on upea harrastus, jota toiset harrastaa omaksi ilokseen, kuntoilumielessä ja toiset lähtee myös kilpailemaan. Mutta kilpailemaan ei missään nimessä ole pakko lähteä. 

Mitä ihmeen lajeja vakio- ja latinalaistansseihin kuuluu?

- Latinalaistansseihin kuuluu viisi lajia (samba, cha cha, jive, rumba, paso doble) ja vakiotansseihin myös viisi lajia (valssi, quikstep, tango, foxtrot, wienervalssi). Alkeissa tutustutaan vain osaan tansseista ja harrastuksen edetessä otetaan lisää lajeja mukaan. Osa harrastajista keskittyy vain latinalaistansseihin ja osa vai vakiotansseihin. Toiset taas harjoittelevat kaikkia tansseja.