Same sex -tanssi

SAME SEX tanssitunnit Seminaarin koulun salissa 2 maksutonta kokeilukertaa 11.9. ja 18.9 klo 15.30-16:30 

 

Same Sex -kilpatanssi - eli samansukupuolinen kilpatanssi - on kansainvälisesti suosittu ja viime vuosina myös Suomessa harrastajamääräänsä kasvattanut tanssimuoto, jossa kilpaillaan vakio- ja latinalaistansseissa.

Erona ns. normaaliin kilpatanssiin - tai nykyisin vakio- ja latinalaistansseihin - Same sex -parit ovat siis samaa sukupuolta keskenään. Sillä ei ole väliä, muodostaako parin pariskunta, sisarukset tai vaikka kaverukset keskenään.

Same Sex -tanssikilpailuja on hiljalleen alettu järjestää myös Suomessa ESSDA:n (European Same-Sex Dance Association) toimesta. Kansainvälisesti kilpailuja järjestetään ympäri maailmaa.

Tanssilajit Same sex -pareilla on samat kuin perinteisesti vakio- ja latinalaistansseissa, tosin lajisäännöissä on eroja. Lajeihin kuuluu 5 latinalaistanssia (cha cha, jive, rumba, samba ja pasodoble) sekä 5 vakiotanssia (hidas valssi, tango, wieninvalssi, foxtrot ja quickstep). Osa pareista keskittyy ainoastaan latinalais- tai vakiotansseihin.

Kajaanin Casamballa harjoittelee tällä hetkellä yksi same sex -pari; Maarit Kormano ja Outi Salmela. Naiset treenaavat ainoastaan latinalaistansseja. Ensimmäisiin kansainvälisiin kisoihinsa he osallistuivat vuonna 2019 ollen koko kilpailun paras suomalaispari sijoituksella 4. Tähtäin on korkealla ja naiset tavoittelevat sijoituksia niin EM kuin MM mittelöissäkin.