Historia

Kajaanin Casamba ry


Yhdistys on perustettu 28 toukokuuta 1985.

Perustajajäseniä olivat mm. Matti Penttinen, Pirkko Penttinen, Seija Ryhänen, Antero Okkonen, Jukka Niskanen, Tuula Kervinen, Sirkka Karppinen, Anja Uusitalo, Mauno Punkeri, Väinö Turunen, Kaisa Larkoniemi, Marjatta Sinisalo ja Annikki Punkeri.

Perustamisessa olivat myös mukana Marko ja Paula Ala-Ketola Oulusta, jotka ottivat alkuvastuun valmennuksista. Ensimmäisenä toimintavuotena jäsenmäärä oli jo ylittänyt 50, josta se on noussut suhteellisen tasaisesti. Suurimmillaan jäsenmäärä oli vuonna 2008, jolloin jäseniä oli 1188. Vuonna 1986 seura järjesti ensimmäiset tanssiurheilukilpailut Vuohengin lukion salissa, minkä jälkeen kilpailuja on järjestetty vuosittain.
 
Alussa seuran toiminta oli täysin kilpatanssipainotteista. Tänään voidaan kuitenkin puhua yleisseurasta, jonka toiminta-ajatuksena on koota yhteen kaikki sellainen alueellinen tanssin harrastus, jota ei vielä tueta muissa yhdistyksissä.

Yhdistys järjestää vähäisessä määrin tanssikursseja myös Kajaanin ulkopuolella (Kainuun alueella). Lisäksi yhdistys voi järjestää tilauksesta tanssiesityksiä ja tanssikursseja. Seura on sekä Suomen tanssiurheiluliiton että Suomen seuratanssiliiton jäsen.

Kajaanin Casamba on Tähtiseura.

Maarit Kormanon puheenjohtakautena seuran kehitystyötä lähdettiin viemään eteenpäin hakeutumalla Tähtiseura ohjelmaan. Casamba sai lasten ja nuorten Tähtiseura statuksen. 

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.​ Tähtiseura kehittää kotimaista seurakulttuuria päivittäin kohti parempaan; toimintaa tarkastellaan ja kehitetään säännöllisesti. Tähtiseurassa olet parhaassa seurassa ja voit luottaa, että toiminta on laadukasta ja vastuullista.

Vuonna 2022 heinäkuussa Casamba sai myös aikuisten Tähtiseura statuksen.