Flamenco

Flamenco

Espanjalainen flamencotanssi on tekniikaltaan yksi vaativimmista tanssilajeista.

Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä upeat, ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan.

Tanssin lisäksi tunneilla tutustutaankin koko flamenco-taiteeseen: kuunnellaan musiikkia, harjoitellaan eri tahtilajien rytmejä sekä opetellaan tulkitsemaan eri tanssilajien vahvoja tunteita: surua ja epätoivoa, rakkautta ja iloa, huumoria ja naurua.

Lisätietoja merja.mulari@elisanet.fi tai puh. 040 8200974

 

_________________________________________________________________________________________

 

FLAMENCO, jatkotaso

Opintotavoitteet kevätkausi 2024

Flamencon jatkotason ryhmän tanssijat ovat eri-ikäisiä ja kullakin harrastajalla on takanaan eriasteista tanssin ja musiikin harrastuneisuutta.

Tässä ryhmässä kukin on tanssinut vähintään neljä-viisi vuotta tai taustalla on vastaavat taidot.

Tunneilla keskitytään flamencon tanssitekniikan harjoitteluun tanssin iloa unohtamatta sekä tutustutaan flamencon eri tyylilajeihin.Tavoitteena on syventää flamencon tuntemista ja tanssitekniikan hallitsemista.

 

Flamencoryhmä jatkotaso

Opintosuunnitelma kevätkausi 2024

Casamba ry:n flamencon jatkotason ryhmä on ollut olemassa jo useita vuosia.

Olen toiminutryhmän flamenco-opettajana vuodesta 2019 alkaen jatkaen opetusta ja koreografioiden tekoa flamencotanssija Marja Rautakorven jälkeen.

Koronan myötä tiiviskursseina alkanut opetus muuntui viikkotunneiksi onlineyhteydellä. Kevätkauden pituus on yhteensä15h. Ryhmän tanssijat ovat eri-ikäisiä aikuisharrastajia ja kullakin on takanaan eriasteista tanssin jamusiikin harrastuneisuutta. Tässä ryhmässä kaikki ovat tanssineet flamencoa vähintään kaksi-kolmevuotta tai taustalla on vastaavat taidot. Ryhmän ydinkokoonpano on ollut vuosien varrella aikapysyvä. Toisinaan joku jää pois yhdeltä kaudelta työkiireiden tms henkilökohtaisen syyn vuoksi palatakseen ryhmään myöhemmmin. Mukaan on saatu myös uusia alkeistasolta tai muuton myötä.

Tunneilla keskitytään flamencon tanssitekniikan harjoitteluun tanssin iloa unohtamatta sekätutustutaan flamencon eri tyylilajeihin. Tavoitteena on syventää flamencon tuntemista ja tanssitekniikan hallitsemista. Tavoitteena on myös vuosittain valmistaa koreografia esitettäväksi.

Ryhmä esiintyy Casamban omissa tapahtumissa sekä osallistuu mahdollisuuksien mukaan paikallisiin yhteisöllisiin tapahtumiin.

Kevätkauden teemana on juerga, minkä voisi suomentaa juhlaksi tai ilonpidoksi. Kyseessä on vapaampimuotoinen tanssin ja rytmin täyteinen yhteisöllinen kokoontuminen, jossa kukin tanssii vuorollaan toisten rytmittäessä tanssia taputuksin ja kannustushuudoin. Flamencomaailmassa juerga voi totetutua yksityisesti, mutta myös esityksenomaisesti. Harjoittelemme kevään aikana lyhyitä juergaan sopivia koreografioita, jotka pohjaavat aiemmilla kausilla opittuihin liikesarjoihin ja rytmiikkaan sekä harjoittelemme toisen tanssijan seuraamista ja tukemista rytmin ja kannustushuutojen avulla. Tavoitteena on saada rutiinia, sujuvuutta ja vapautuneisuutta tuttuihin liikesarjoihin niin, että voi vaikka uskaltautua tanssimaan yksin.

Erika Alajärvi

flamencotanssin opettaja

...

Syyskaudella 2023 opettelimme uuden tyylilajiin Villancicos. Kyseessä on flamencon rytmeihin asettuvat joululaulut, joita esitetään joulun alla yhteisöllisesti tanssien, soittaen ja laulaen. Harjoittelemme lyhyen tanssikoreografian 12-jakoiseen klassikkolauluun Villancicos de Gloria. Koreografian harjoittelun ohessa kertaamme ja ylläpidämme edellisen kauden perustekniikkaa: rytmiikkaharjoittelua taputuksin, koputuksin ja liikeharjoituksin. Taputus- ja koputusharjoitukset harjoittavat flamencon eri rytmikuvioiden, compás, hahmottamisessa, tunnistamisessa ja varioinnissa. Hiomme rytmistä tarkkuutta sarjan aloituksessa ja lopetuksessa. Liikeharjoituksissa syvennetään eri markkeerausten ja askelkuvioiden hallitsemista. Harjoitukset kehittävät kehon hallintaa: tasapainoa, koordinaatiokykyä ja isolaatiota. Tavoitteena on saada rutiinia, sujuvuutta ja vapautuneisuutta tuttuihin liikesarjoihin. Erika Alajärvi flamencotanssin opettaja

Flamencon jatkotaso on suunnattu jo pidempään tanssineille; ryhmä on harjoitellut syksy 2016 alkaen ja ryhmään on osallistunut vaihtelevasti 10 -14 tanssijaa.

 

Ryhmään voi tulla mukaan flamenco taustaa ja/tai tanssillisia taitoja jo omaavat. Ryhmään osallistuakseen perusteet tulee olla jo hallussa tai omata muulla tavoin taitoja, jotta osallistuminen ilman perusopetusta on mahdollinen.
Aloitamme viikolla 2 torstai 11.1.2024 klo 19-20  Syväojankatu 3 A Casambasali  Opetuskertoja on yht. 15 h kauden aikana.

Tunnit toteutetaan pääosin streemauksella.

Lukukauden (syksy tai kevät) hinta on 162 €, sisältää videotallenteen viikoksi käyttöön, jokaisen harjoitustunnin jälkeen.Kausimaksu sisältää seuran jäsenmaksun.

Ilmoittaumiset Suomisport palvelussa Flamenco

 

Tiedustelut: Merja Mulari 040 8200974