Flamenco

Flamenco

Tunnit järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

Espanjalainen flamencotanssi on tekniikaltaan yksi vaativimmista tanssilajeista.

Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä upeat, ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan.

Tanssin lisäksi tunneilla tutustutaankin koko flamenco-taiteeseen: kuunnellaan musiikkia, harjoitellaan eri tahtilajien rytmejä sekä opetellaan tulkitsemaan eri tanssilajien vahvoja tunteita: surua ja epätoivoa, rakkautta ja iloa, huumoria ja naurua.

Lisätietoja merja.mulari@elisanet.fi tai puh. 040 8200974

 

_________________________________________________________________________________________

FLAMENCO, perustaso

Flamencoryhmä perustason opetusta syyskaudella 2022 järjestetään erikseen ilmoitettavina lyhytkursseina.

FLAMENCO, jatkotaso

Opintotavoitteet syyskausi 2022

Casamba ry Flamencoryhmä jatkotaso Opintotavoitteet syyskausi 2022 Flamencon jatkotaso on aikuisharrastajaryhmä. Sen tanssijat ovat eri-ikäisiä ja kullakin harrastajalla on takanaan eriasteista tanssin ja musiikin harrastuneisuutta. Kaikki ovat tanssineet flamencoa vähintään kaksi-kolme vuotta tai taustalla ovat vastaavat taidot. Tunneilla keskitytään flamencon tanssitekniikan harjoitteluun tanssin iloa unohtamatta sekä tutustutaan flamencon eri tyylilajeihin. Tavoitteena on syventää flamencon tuntemista ja tanssitekniikan hallitsemista. Syyskaudella 2022 aloitamme uuden tanssin harjoittelun. Tyylilajina on nelijakoinen tangos. Tangos on maanläheinen ja se voi vaihdella tunnelmaltaan keskivakavasta iloiseen. Uuden tanssin tekninen pohja nojaa yhtäältä jo opitun soveltamiseen toisessa rytmilajissa ja toisaalta myös uuteen opeteltavaan materiaaliin. Tunneilla harjoitellaan rytmikkaa ja tyylilajin perusrytmikuviota, compás, taputuksin ja koputuksin sekä erilaisten askel- ja liikesarjojen avulla. Tavoitteena on harjoittaa rytmistä varmuutta ja terävyyttä sarjan aloituksessa ja lopetuksessa. Jatkamme liikeharjoituksissa kuluneen talven harjoituksia, mutta soveltaen nyt liikkeitä eri perusrytmilajissa. Askelsarjojen ja variaatioiden rytmiikka yhdistyy vartalonkiertoihin ja käsien liikeratoihin. Uutena harjoituksena kiinnitetään huomiota lantion käyttöön ja haetaan tangostyylilajille ominaista keinuvuutta, mikä on monen askelsarjan pohjalla. Kaikkien harjoitusten tavoitteena on kehittää kehon yleistä hallintaa: tasapainoa, koordinaatiokykyä ja isolaatiota. Syyskauden aikana aloitamme uuden koreografian opettelun.

Erika Alajärvi flamencotanssin opettaja

Flamencon jatkotaso on suunnattu jo pidempään tanssineille; ryhmä on harjoitellut syksy 2016 alkaen ja ryhmään on osallistunut vaihtelevasti 10 -14 tanssijaa. Ryhmään voi tulla mukaan flamenco taustaa ja/tai tanssillisia taitoja jo omaavat. Ryhmässä ei lähdetä perusteista liikkeelle.
Aloitamme viikolla 34 su 28.8. ja ryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 19-20

Tunnit toteutetaan video streemauksella.

Lukukauden (syksy tai kevät) hinta on 150 €, sisältää videotallenteen viikoksi käyttöön, jokaisen harjoitustunnin jälkeen.Lisäksi harrastaja maksaa seuran jäsenmaksun 20 €/kalenterivuosi tai 10 €/lukukausi

Ilmoittaudu mukaan puhelimitse, Facebook viestillä, suoraan tunnilla Merja Mulari tai ilmoittautumiset@casamba.fi

 /https://www.facebook.com/casambary/ tai casambary@ tai www.casamba.fi

Tiedustelut: Merja Mulari 040 8200974