Flamenco

Flamenco

Tunnit järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

Espanjalainen flamencotanssi on tekniikaltaan yksi vaativimmista tanssilajeista.

Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä upeat, ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan.

Tanssin lisäksi tunneilla tutustutaankin koko flamenco-taiteeseen: kuunnellaan musiikkia, harjoitellaan eri tahtilajien rytmejä sekä opetellaan tulkitsemaan eri tanssilajien vahvoja tunteita: surua ja epätoivoa, rakkautta ja iloa, huumoria ja naurua.

Lisätietoja merja.mulari@elisanet.fi tai puh. 040 8200974

 

_________________________________________________________________________________________

FLAMENCO, perustaso

Flamencoryhmä perustason opetus alkaa syyskaudella 2023 maanantaina 4.9. klo 20-20:45 

Flamencon perustason tunnit ovat suunnattu uusille flamencotanssin harrastajille ja lajin pariin pidemmän tauon jälkeen palaaville. Ryhmään ovat tervetulleita eri-ikäiset aikuiset, mutta myös nuoret 12 vuoden iästä alkaen. Tunneilla opetellaan ja harjoitellaan flamencotanssin perusteita: hyvä tanssiasento, käsien tunnistettavat liikeradat, ranteiden käyttö, helpot askelkuviot sekä jalkojen koputustekniikan peruselementit: koko jalan isku, päkiäisku, kantaisku, korkoisku sekä näiden helpot yhdistelmät.

Eri tyylilajeista tutustumme tekniikka- ja tanssiharjoitusten myötä kolmijakoisiin fandangos ja sevillanas tyylilajeihin. Koreografiana harjoitellaan sevillanastanssin tanssin ensimmäinen osa.

Aloitamme viikolla 36 maanantai 3.9.2023 klo 20-20:45 Syväojankatu 3 A Casambasali  Opetuskertoja on yht. 10 h kauden aikana.

Tunnit toteutetaan video pääosin streemauksella. Perustaso ryhmän lähiviikonloppu on 30.9.-1.10. Lähiopetus viikonlopun lisätiedot päiviteään myöhemmin sivustolle sekä ryhmälle. 

Lukukauden (syksy tai kevät) hinta on 150 €, sisältää videotallenteen viikoksi käyttöön, jokaisen harjoitustunnin jälkeen.Lisäksi harrastaja maksaa seuran jäsenmaksun 20 €/kalenterivuosi tai 10 €/lukukausi

Ilmoittaumiset

https://casamba.myclub.fi/flow/events/public

Tiedustelut: Merja Mulari 040 8200974

 

FLAMENCO, jatkotaso

Opintotavoitteet syyskausi 2023

Flamencon jatkotason ryhmän tanssijat ovat eri-ikäisiä ja kullakin harrastajalla on takanaan eriasteista tanssin ja musiikin harrastuneisuutta. Tässä ryhmässä kukin on tanssinut vähintään kaksikolme vuotta tai taustalla on vastaavat taidot. Tunneilla keskitytään flamencon tanssitekniikan harjoitteluun tanssin iloa unohtamatta sekä tutustutaan flamencon eri tyylilajeihin. Tavoitteena on syventää flamencon tuntemista ja tanssitekniikan hallitsemista. Syyskaudella tutustumme uuteen tyylilajiin Villancicos. Kyseessä on flamencon rytmeihin asettuvat joululaulut, joita esitetään joulun alla yhteisöllisesti tanssien, soittaen ja laulaen. Harjoittelemme lyhyen tanssikoreografian 12-jakoiseen klassikkolauluun Villancicos de Gloria. Koreografian harjoittelun ohessa kertaamme ja ylläpidämme edellisen kauden perustekniikkaa: rytmiikkaharjoittelua taputuksin, koputuksin ja liikeharjoituksin. Taputus- ja koputusharjoitukset harjoittavat flamencon eri rytmikuvioiden, compás, hahmottamisessa, tunnistamisessa ja varioinnissa. Hiomme rytmistä tarkkuutta sarjan aloituksessa ja lopetuksessa. Liikeharjoituksissa syvennetään eri markkeerausten ja askelkuvioiden hallitsemista. Harjoitukset kehittävät kehon hallintaa: tasapainoa, koordinaatiokykyä ja isolaatiota. Tavoitteena on saada rutiinia, sujuvuutta ja vapautuneisuutta tuttuihin liikesarjoihin. Erika Alajärvi flamencotanssin opettaja

Flamencon jatkotaso on suunnattu jo pidempään tanssineille; ryhmä on harjoitellut syksy 2016 alkaen ja ryhmään on osallistunut vaihtelevasti 10 -14 tanssijaa.

 

Ryhmään voi tulla mukaan flamenco taustaa ja/tai tanssillisia taitoja jo omaavat. Ryhmään osallistuakseen perusteet tulee olla jo hallussa.
Aloitamme viikolla 34 torstai 24.8.2023 klo 19-20  Syväojankatu 3 A Casambasali  Opetuskertoja on yht. 15 h kauden aikana.

Tunnit toteutetaan video pääosin streemauksella. Jatkoryhmän lähiviikonloppu on 30.9.-1.10. Lähiopetus viikonlopun lisätiedot päiviteään myöhemmin sivustolle sekä ryhmälle. 

Lukukauden (syksy tai kevät) hinta on 150 €, sisältää videotallenteen viikoksi käyttöön, jokaisen harjoitustunnin jälkeen.Lisäksi harrastaja maksaa seuran jäsenmaksun 20 €/kalenterivuosi tai 10 €/lukukausi

Ilmoittaumiset

https://casamba.myclub.fi/flow/events/public

Tiedustelut: Merja Mulari 040 8200974