Flamenco

Flamenco

Tunnit järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

Espanjalainen flamencotanssi on tekniikaltaan yksi vaativimmista tanssilajeista.

Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä upeat, ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan.

Tanssin lisäksi tunneilla tutustutaankin koko flamenco-taiteeseen: kuunnellaan musiikkia, harjoitellaan eri tahtilajien rytmejä sekä opetellaan tulkitsemaan eri tanssilajien vahvoja tunteita: surua ja epätoivoa, rakkautta ja iloa, huumoria ja naurua.

Lisätietoja merja.mulari@elisanet.fi tai puh. 040 8200974

 

_________________________________________________________________________________________

FLAMENCO, perustaso

Flamencoryhmä perustason opetusta kevätkaudella 2023 järjestetään erikseen ilmoitettavina lyhytkursseina.

Opintotavoitteet kevätkaudelle 2023 Flamencon alkeis-ja perustason opetus koostuu lyhyestä Tutustu Flamencoon viikonloppukurssista, ja mikäli innostusta on, niin sen jälkeen jatkuvasta omasta viikkotunnista. Tutustu Flamencoon viikonloppukurssi on suunnattu uusille aloittajille ja perusteita kertaaville. Kurssi on suunnattu aikuisille, mutta nuoret alkaen 12 ikävuodesta ovat myös tervetulleita mukaan. Kurssilla tutustutaan flamencotanssin peruselementteihin: tanssiasento, käsien perusliikeradat, helppo rytmikka koputuksin ja taputuksin, sekä harjoitellaan pieni tanssisarja nelijakoiseen rumba tyylilajiin. Flamencorumba lähenee populaarimusiikkia ja moni on varmasti jo kuullutkin rumbaa esimerkiksi takavuosien suosikin Gypsy Kings yhtyeen soittamana. Tuttuus helpottaa musiikin kanssa työskentelyä. Kevätkauden viikkotunneilla kerrataan viikonloppukurssilla opitut asiat ja jatketaan perusteiden opettelua eteenpäin: ranteiden käyttö, helpot askelkuviot sekä jalkojen koputustekniikan peruselementit: koko jalan isku, päkiäisku, kantaisku, korkoisku sekä näiden helpot yhdistelmät. Myös tanssisarjaa jatketaan tavoitteena valmistaa kokonainen tanssi rumba tyylilajiin. Tavoitteena on tunnistaa ja hallita flamencon tanssitekniikan peruselementit: koputustekniikan osat, nelijakoinen rytmiikka, helpot askelkuviosarjat eli markkeeraukset paikalla ja liikkuen yhdistettynä käsien liikeratoihin. Erika Alajärvi flamencotanssin opettaja

FLAMENCO, jatkotaso

Opintotavoitteet kevätkausi 2023

Opintotavoitteet kevätkausi 2023 Flamencon jatkotaso on aikuisharrastajaryhmä, jonka tanssijat ovat harrastaneet yhdessä jo useampia vuosia. Myös uusia harrastajia on tullut mukaan ryhmään. Tanssijat ovat eri-ikäisiä ja kullakin on takanaan eriasteista tanssin ja musiikin harrastuneisuutta. Kaikki ovat tanssineet flamencoa vähintään kaksi-kolme vuotta tai taustalla ovat vastaavat taidot. Tunneilla keskitytään flamencon tanssitekniikan harjoitteluun tanssin iloa unohtamatta sekä tutustutaan flamencon eri tyylilajeihin. Tavoitteena on syventää flamencon tuntemista ja tanssitekniikan hallitsemista. Yksi tärkeä tavoite on myös vuosittain koreografian valmistaminen ja harjoittelu esityskuntoon. Kevätkauden 2013 opetuksellinen painopiste on tanssillisuudessa ja ilmaisussa. Jatkamme syyskaudella syyskaudella aloitettua tangos koreografiaa. Opeteltava koreografia on iloinen ja leikittelevä tarjoten monipuolista kehonkäyttöä nelijakoiseen rytmiin. Valmistamme koreografian loppuun. Otamme keväällä valmistuvan koreografian rinnalle yhden vanhan, edellisinä vuosina harjoitellun koreografian uudelleen ohjelmistoon. Vanhan kertaaminen eli uudelleen harjoittelu on yksi tärkeä osa syvempää oppimista. Sen kautta voidaan keskittyä tanssillisuuden kehittämiseen hioen ja varioiden aiemmin opittua. Samalla harjoitellaan ohjelmiston ylläpitoa eli useamman koreografian hallitsemista ja harjoittelua kevään ja kesän mahdollisia tulevia esityksiä ajatellen..

Erika Alajärvi flamencotanssin opettaja

Flamencon jatkotaso on suunnattu jo pidempään tanssineille; ryhmä on harjoitellut syksy 2016 alkaen ja ryhmään on osallistunut vaihtelevasti 10 -14 tanssijaa. Ryhmään voi tulla mukaan flamenco taustaa ja/tai tanssillisia taitoja jo omaavat. Ryhmässä ei lähdetä perusteista liikkeelle.
Aloitamme viikolla 1 su 8.1. ja ryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 19-20

Tunnit toteutetaan video streemauksella.

Lukukauden (syksy tai kevät) hinta on 150 €, sisältää videotallenteen viikoksi käyttöön, jokaisen harjoitustunnin jälkeen.Lisäksi harrastaja maksaa seuran jäsenmaksun 20 €/kalenterivuosi tai 10 €/lukukausi

Ilmoittaudu mukaan puhelimitse, Facebook viestillä, suoraan tunnilla Merja Mulari tai ilmoittautumiset@casamba.fi

 /https://www.facebook.com/casambary/ tai casambary@ tai www.casamba.fi

Tiedustelut: Merja Mulari 040 8200974