Ohjaajat

Marja Kemppainen Tankotanssi

p.050 5204921  marjalyydia@gmail.com

Koulutus: Joogaohjaaja, Liikunnanohjaaja Amk

Olen aloittanut liikunnan ohjaamisen jo lukiossa ollessani ohjaamalla ratsastustunteja.

Muun ryhmäliikunnan pariin löysin vuonna 2013 Casamballa, jossa ensin kävin vain asiakkaana, mutta seuraavana kautena aloitin myös ohjaamaan.

Olen kouluttautunut vuosien varrella mm. kokonaisvaltaiseksi joogaohjaajaksi, luonto-ohjaajaksi, uimaohjaajaksi ja liikunnanohjaajaksi ammattikorkeakoulussa.

Ohjauskokemusta on laajasti eri ikäryhmistä ja eri lajeista (uinti, ratsastus, tanssi, jooga, tankotanssi, aerobic, erilaiset lihaskuntotunnit  ja hyvinvointilajit, kuntosaliharjoittelu, jne).


Tanssitunneilla ohjaan oman liikekielen löytämiseen ja virtaavan liikkeen jatkumiseen. Tykkään myös ohjata harjoituksia helpoista haastavampiin tarjoten ahaa-elämyksiä ja onnistumisen iloa.

 

Merja Mulari, Flamenco, lava- ja swingtanssit

p. 040 8200974  merja.mulari(ät)elisanet.fi

Koulutus: seuratanssiohjaaja peruskurssi valmistunut kesäkuu 2020, STOL tanssinopettaja tutkinto kevät 2023

Flamenco tanssi syksy 2016 alkaen

Juha Maskonen Easy Dance club, aikuisten kilpatanssi, vakio-ja latinal. tanssit soolo

p. 050 4368658  juha.maskonen(ät)gmail.com

Anna Heikkinen Bailatino, aikuisten kilpatanssi

Puh. 044 039 7378, e-mail: annaheikkinen(ät)gmail.com

Koulutus: Kilpatanssinohjaaja

Heli Vänninen

Heli on koulutukseltaan tanssinopettaja sekä tanssi- ja liiketerapeutti. Pitkän tanssiuran omaavan Helin ohjauksessa Casamballa tanssitaan niin lasten kuin aikuistenkin ryhmissä. 

Heli luotsaa aikuisten Latino Show & Synchro tunteja sekä tarvittaessa vakio- ja latinalaistanssien tekniikkatunteja. Helin ohjauksessa Casamballa harjoittelelevat Luovan tanssin ryhmä sekä Latin Show  10 v +.

Vilja Sorsa Tankotanssi 

vilja.sorsa@hotmail.com

puh. 050 4124284

 

Tankotanssiin hurahdin seitsemisen vuotta sitten ja olen siitä asti treenannut lajia innokkaasti Helsingissä, jossa pääsin tutustumaan myös ilma-akrobatian maailmaan. Olen esiintynyt ja kilpaillut tangolla satunnaisesti aina sopivan tilaisuuden tullen. Oman koreografian suunnittelu on hirmu koukuttavaa mutta myös haastavaa ja rankkaa, sillä en päästä koskaan itseäni helpolla. Tankotunteja olen ohjannut säännöllisen epäsäännöllisesti entisellä treenisalillani, ja nyt puhkun intoa päästä treenaamaan omien ryhmien kanssa läpi kevään.

 

Muutin Kajaaniin viime syksynä saatuani työpaikan Kainuun Sanomista. Aiemmalta ammatiltani olen ratsastuksenopettaja. Nautin kovasti opettamisesta ja siitä, että voin auttaa muita hoksaamaan jotakin uutta. Opettajana olen kannustava ja vaativa mutta rento. Tykkään haastaa ja ratkoa pulmia yhdessä. Minulla on persoonallinen ote enkä ota itseäni liian vakavasti: Tunneillani nauru raikaa ja hiki on taattu! 

Keskityn omassa treenaamisessani liikkuvuuden kehittämiseen ja uusien, kehoa monipuolisesti haastavien temppujen opetteluun, ja näitä asioita opastan myös muille. Kuuntelen mielelläni toiveita ja kehitän tunteja treenaajien osaamisen ja tavoitteiden mukaan. Toivottavasti tapaamme tangolla!

Tankokuvia ja -videoita löytyy Instagramistani: @viljelena

Flamenco

flamencotaiteilija Erika Alajärvi

info@hierbabuena.fi

https://hierbabuena.fi

 

Erika Alajärvi

Olen vapaa taiteilija, tanssija, koreografi ja tanssinopettaja eli tanssin sekatyöläinen, jonka liikekielen ja parhaan osaamisen ytimessä on flamenco. Taiteelliseen työhöni voi tutustua www.hierbabuena.fi -sivustolla

Aloitin flamencotanssin opinnot Suomessa vuonna 1990 Mia Vasaran johdolla. Aiempaa tanssikokemusta oli tuolloin kertynyt jazztanssin ja modernin tanssin harrastuksista muutamalta vuodelta. Kesällä 1991 lähdin ensi kertaa Espanjaan suuntana Madrid ja Amor de Dios studio, joka tunnetaan legendaarisena flamencon ja espanjalaisen tanssin opinahjona. Tärkeimpiä tanssiopettajiani ja vaikuttajiani ovat olleet Manuel Reyes, Andrés Marín, Belén Maya, Rafaela Carrasco, Israel Galván, Carmela Greco, Maria Magdalena sekä kastanjeteissa Nuria La Truco ja Maria Torres.

Flamencotanssin opettajana olen toiminut vuodesta 1995 alkaen pääasiassa Helsingissä, mutta kurssimuotoisesti myös muualla Suomessa sekä Espanjassa, Venäjällä ja Virossa. Vuonna 1998 minusta tuli STTL:n eli Suomen Tanssitaiteilijan Liiton (nykyisin Suomen tanssi-ja sirkustaiteilijat eli STST) hyväksymä tanssipedagogi.

Opettaessani tärkeimmiksi elementeiksi nousee niin hyvä perustanssitekniikka kuin flamencon tunteminen eri tanssittavien flamencon tyylilajien ja koreografian rakenteen suhteen tanssin iloa unohtamatta. Eri taitotasoilla voi tanssia hyvin ja ilmaista itseään.

Opetuksen pääpaino on ollut vuodesta 2016 alkaen lyhyissä lähikursseissa ja työpajoissa sekä verkkotunneissa ja flamencoretriitissä Espanjassa. Vuonna 2020 koronan myötä onlineopetus tuli yhdeksi vakiintuneeksi opetusmuodoksi ja näin olleen mm. Kajaanin Casamba sai flamencon viikkotunnit ohjelmistoonsa.

Onlinetuntien haasteet veivät minut opiskelemaan psykologiaa avoimessa yliopistossa ja hiomaan opetustapaa. Kiinnostuksen kohteeksi on noussut erityisesti visuaalinen havainnoiminen oppimisessa sekä tanssin vaikutus aivojen hyvinvointiin keho-aivot suhteen kautta.

Opintojen ja käytännön kokemuksen myötä painotan erityisesti onlineopetuksessa flamencossa tyypillisen rytmipohjan, compáksen, visuaalisen ilmiasun tärkeyttä niin oppimisprosessissa kuin tanssiessa.

 

 

-- 
TULOSSA 2023
syystiivarit online
* pe-su 15.-17.9. fandangos, letra ja letran sovitus
* la-ma 28.-30.10. tekniikkaa käsille ja vartalolle
* ti-to 28.-30.11. villancicos
* ti-to 26.-28.12. tanssijan kehonhuolto, lämmittely, virittäytyminen ja palautuminen


***
hierbabuena.fi
verkkotunnit.hierbabuena.fi

Ohjaaja Merja Mulari puh. 040 8200974 toimisto@casamba.fi

XXL tanssi (tunnit alkavat syyskuun aikana sunnuntaisin klo 19-20 

Markku Ryynänen

Kansantanssin opettaja

Kansantanssin opetusta jo kolmannessa polvessa…

Iisalmelainen kansantanssinopettaja-koreografi /kulttuurin moniottelija. Tällä hetkellä tanssinopettajana Iisalmessa Ulmalan nuorisoseurassa useille aikuisryhmille sekä Kuopion Tanhuujissa Kasareikka-ryhmälle. Ikäjakauma hänen ryhmissään on noin 17-80 vuotta. Viime vuosina Markku on nähty ja kuultu myös musiikin parissa yhtyeensä kera sekä Jyrkän Ruukin kesäteatterin näyttämöllä mm. Juha-teoksen Shemeikkana.

Opiskeli tanssinopettajaksi Oulun konservatoriossa 1994-98 pääaineena kansantanssi. Opettanut ja tehnyt koreografioita useille suomalaisille kansantanssiryhmille sekä harrastajateattereihin. Opetusta ja taiteellista työtä viime vuosina myös Tukholmassa ruotsinsuomalaisille kansantanssiryhmille.

Kajaanin kurssilla lähdemme alkeista liikkeelle ja etenemme ryhmän edistymisen mukaan. Kunhan kävellä osaa, niin mukaan pääsee. Tavoitteena toki tarjota haasteita ja onnistumisia kaiken tasoisille tanssijoille aloittelijoista konkareihin. Tutustumme ainakin sottiisiin ja käymme läpi suomalaisen kansantanssin perusvuoroja katrillia tanssien. Ennätämme varmasti myös opetella 1-2 pientä tanssia. Ja jos innostuneita riittää, niin jatkoa on luvassa…